Skip to main content

Komend

Agenda

2021

26 juni 2021, 19.30u
Nieuwe Kerk, Den Haag
Bach: Johannes Passion (viool 1)
Met Dordrechts KamerOrkest

9 juli 2021, 13.00u
Goede Rede, Almere
Elgar: Nursery Suite; Debussy: Beau Soir; Saint-Saëns: Mon coeur s’ouvre à ta voix; Bizet: Jeux d’Enfants (primarius)
Met Conforto Ensemble

29 t/m 31 juli 2021, tijd n.t.b.
King’s Lynn
European Union Chamber Orchestra

15 september 2021, avond (tijd n.t.b.)
De Goede Rede, Almere
Programma n.t.b. (primarius)
Met Conforto Ensemble

16 september 2021, 20.00u (verplaatst wegens coronamaatregelen)
“Streken van Nu”
Nieuwe Kerk, Delft
Programma: premières van Luca Natali Stradivari en Reza Nakisa; n.t.b.
Met n.t.b.

Stichting Kerkconcerten Delft heeft de wens om jonge, veelbelovende musici een podium te geven om hun droomprogramma uit te voeren, en om het publiek onvergetelijke muzikale ervaringen te bieden. Deze twee doelen komen op deze bijzondere avond samen: de jonge, veelbelovende (alt)violiste Marijke Schaap speelt een uniek programma in de Nieuwe Kerk te Delft. Tijdens dit concert zullen een aantal composities, onder andere geschreven door Luca Natali Stradivari (de laatste nazaat van de beroemde vioolbouwer Stradivarius) en Reza Nakisa (die samen met Marijke aan een compositie voor soloalt werkte), in première gaan.
Mede door sponsering van de Rabobank, via de Rabobank Clubsupport Actie, kan dit concert doorgang vinden. Stichting Kerkconcerten Delft wil iedereen bedanken die dit initiatief gesteund heeft: er is een bedrag van € 1.050,78 opgehaald!

Tot slot het woord aan Marijke: “Al jaren heb ik een grote droom: een samenhangend, goed uitgedacht en uitgewerkt kamermuziekprogramma samenstellen dat bestaat uit relatief onbekende, modernere werken en dat gecentreerd is rondom mijn vakgebieden viool, altviool en Italiaans. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor onbekend, modern werk: er is zoveel interessants geschreven buiten “de Canon”, en hedendaagse componisten hebben vaak fantastische ideeën! Jarenlang bleef het een stille wens, totdat ik bij toeval twee mensen ontmoette. De eerste was een jonge componist die tot de verbeelding spreekt: het was de laatste nazaat van de beroemde vioolbouwer Stradivarius, Luca Natali Stradivari, die – net als zijn beroemde voorvader – in Cremona woont. Toen ik weer in Nederland was, zocht ik contact met muziekuitgeverij Donemus, en zij publiceerden zijn complete oeuvre. Kort daarna benaderde een andere Donemuscomponist me, Reza Nakisa, en we werkten met veel plezier aan “Labyrint” voor soloaltviool, dat hij aan me opdroeg. Inmiddels bespeel ik een oud Italiaans instrument, en zo is de cirkel rond! Met veel plezier combineer ik het werk van deze twee componisten in één gevarieerd programma met muziek uit alle windstreken, om dat uit te voeren met en voor muzikale vrienden.”

6 t/m 11 oktober
European Union Chamber Orchestra

6 november 2021, 14.00u
November Music
Den Bosch, locatie n.t.b.
Eastman: Femenine (altviool)
Met DoelenEnsemble