Rabo Club Support: Streken van nu

Streken van nu

Geniet van een onvergetelijk concert in het stadshart van Delft!

Stichting Kerkconcerten Delft heeft de wens om in het volgende concertseizoen jonge, veelbelovende musici een podium te bieden om hun droomprogramma uit te voeren. Als stichting vinden we het belangrijk dat ook musici die aan het begin van hun carrière staan een podium krijgen.

Eén van deze jonge musici is de (alt)violiste Marijke Schaap. We laten haar graag zelf aan het woord: “Al jaren heb ik een grote droom: een samenhangend, goed uitgedacht en uitgewerkt kamermuziekprogramma samenstellen dat bestaat uit relatief onbekende, modernere werken en dat gecentreerd is rondom mijn vakgebieden viool, altviool en Italiaans. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor onbekend, modern werk: er is zoveel interessants geschreven buiten “de Canon”, en hedendaagse componisten hebben vaak fantastische ideeën! Jarenlang bleef het een stille wens, totdat ik bij toeval twee mensen ontmoette. De eerste was een jonge componist die tot de verbeelding spreekt: het was de laatste nazaat van de beroemde vioolbouwer Stradivarius, Luca Natali Stradivari, die – net als zijn beroemde voorvader – in Cremona woont. Toen ik weer in Nederland was, zocht ik contact met muziekuitgeverij Donemus, en zij publiceerden zijn complete oeuvre. Kort daarna benaderde een andere Donemuscomponist me, Reza Nakisa, en we werken met veel plezier aan zijn stuk voor soloaltviool. Inmiddels bespeel ik een oud Italiaans instrument, en zo is de cirkel rond! Dolgraag zou ik het werk van deze twee componisten willen combineren in één gevarieerd programma met muziek uit alle windstreken, en dat uit willen voeren met muzikale vrienden, onder wie de organist Bas de Vroome, artistiek leider van Stichting Kerkconcerten Delft.”

Het stuk van Luca Stradivari is gecomponeerd voor viool en vleugel. In de Oude en Nieuwe Kerk te Delft hebben wij helaas niet de beschikking over een vleugel. Graag willen we de ClubSupport actie van de Rabobank gebruiken om een goede vleugel te huren om de droom van deze jonge musicus mogelijk te maken.

De uitslag: m.b.v. de Rabo Club Support is 1050,78 opgehaald om dit concert te realiseren!